GündemPopülerSağlık

Corona virüsünü engellemek için sokağa çıkma yasağı olsun mu?

Corona virüsünü engellemek için Türkiye’de sokağa çıkma yasağı olsun mu?

65 yaşın üstündekilere sokağa çıkma yasağı getirildi

İçişleri Bakanlığı, 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşların ikametlerinden dışarıya çıkmalarının yasaklandığını duyurdu. Tüm herkes için sokağa çıkma yasağı gelsin mi?

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Bu gece yarısı saat 24.00 itibariyle 65 yaş ve üstü ayrıca kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın ikametlerinden dışarı çıkmaları, park, bahçe gibi açık alanlarda dolaşmaları İl İdaresi Kanunun 11. Maddesi ve Umumi Hıfzıssıhha Kanunun 27. Maddesi kapsamında sınırlandırılmıştır.” ifadelerine yer verildi. Aynı açıklamada konu ile ilgili ayrıntılı bilgilendirmenin 19.30 yapılacağı belirtildi.

Corona virüsünü engellemek için Türkiye'de sokağa çıkma yasağı olsun mu?

Türkiye’de koronavirüs salgını nedeniyle yaşlı ve kronik rahatsızlığı bulunan 9 kişinin hayatını kaybetmesi sonrası İçişleri Bakanlığı 65 yaşın üstündekilere sokağa çıkma yasağı getirdi.

Kaynak

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Kapalı

Sadeceanket.com

Reklamların can sıkıcı olduğunun farkındayız ama sizlere hizmet vermeye devam edebilmemiz için reklam yayını yapmak zorundayız. Adblocker uygulamasından www.sadeceanket.com domainini kaldırarak bize destek olabilirsiniz.